Макс Верстапен даде първа сериозна заявка за титлата във Формула 1 (ВИДЕО)


Макс Верстапен даде първа сериозна заявка за титлата във Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2177 0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен даде най-добро време в първата тренировка на пистата "Яс Марина" преди неделното състезание за Гран при на Абу Даби, което ще определи новия световен шампион във Формула 1.

Верстапен и седемкратният шампион Люис Хамилтън влизат с еднакъв брой точки в надпреварата и който завърши по-напред ще грабне титлата, а ако и двамата отпаднат, то победител ще е Верстапен заради повечето спечелени стартове през сезона.

В първата тренировка нидерландецът навъртя най-бързата обиколка - 1 минута, 25.009 секунди, второ време даде Валтери Ботас (+0.196 секунди), а Хамилтън бе трети (+0.346).

По време на тренировката Хамилтън успя да направи и по-бърза обиколка, само на 33 хилядни от най-добрата на Верстапен, но тя не бе зачетена, тъй като британецът напусна пределите на пистата.

Счита се, че първата тренировка в Абу Даби не е показателна за истинската скорост на болидите, тъй като тя се провежда по обяд местно време, когато пистата е по-гореща, докато квалификацията и състезанието се провеждат в късния следобед при по-ниски температури.

Гран при на Абу Даби ще се проведе в неделя от 15:00 часа българско време. Преди състезанието Макс Верстапен заяви, че мнението му за Хамилтън се е променило, но не към добро (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички