Перфектен Верстапен издуха Ферари за нов триумф във Формула 1! (ВИДЕО)


Перфектен Верстапен издуха Ферари за нов триумф във Формула 1! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3097 0

Макс Верстапен спечели Гран при на Маями и намали изоставането си от Шарл Льоклер в Световното първенство във Формула 1 за 2022 година. Именно пилотът на Ферари се нареди втори в днешното състезание, докато трети остана неговият съотборник Карлос Сайнц.

Верстапен тръгна от трета позиция, но още на старта успя да задмине Сайнц и да се залепи зад Льоклер. След седем обиколки на пистата пилотът на Ред Бул слезе на под секунда изоставане от лидера в надпреварата, което му позволи да използва DRS и две обиколки по-късно проведе успешна атака, с която поведе колоната.

За обиколка и половина Верстапен успя да се откъсне на над секунда пред Льоклер, излизайки от DRS зоната. Световният шампион проведе отлично състезание до края, като мина експресно и през бокса, за да не даде шанс на Ферари да поемат водачеството.

В края Верстапен успя да задържи Льоклер зад себе си, докато Карлос Сайнц трябваше да брани третата си позиция от Серхио Перес, който в крайна сметка остана четвърти. Топ 10 допълниха Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, Валтери Ботас, Естебан Окон, Фернандо Алонсо и Алекс Албон.

Това е втора поредна победа за Макс Верстапен и трета през новия сезон във Формула 1. Пилотът на Ред Бул е на второ място в генеалното подреждане с 85 точки - на 19 зад лидера Шарл Льоклер. Трети е Серхио Перес с 66 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички