Люис Хамилтън след инцидента в Катар: Поемам цялата отговорност... ядосах се


Люис Хамилтън след инцидента в Катар: Поемам цялата отговорност... ядосах се
Снимка: Getty Images

2332 0

Гран при на Катар във Формула 1 започна и завърши по ужасяващ начин за Люис Хамилтън и Мерцедс. Британецът се удари със своя съотборник Джордж Ръсел още на първия завой след старта и се озова в чакъла, губейки предна гума, приключвайки надпреварата на "Лусаил" преждевременно.

Коментарът на Хамилтън

Веднага след края на състезанието 7-кратният световен шампион се извини и пое цялата отговорност за случилото се на пистата, обяснявайки какво точно е искал да направи с действията си.

"Гледах повторението и това беше на 100 процента моя грешка, поемам пълната отговорност. Извинявам се на тима ми и на Джордж", написа в Туитър Хамилтън малко преди края на Гран При на Катар.

"Веднага след инцидента много се ядосах, тъй като усетих удар отзад, но не мисля, че Джордж имаше много възможности за маневриране. Получи се много неприятно, но поемам отговорността. Преди състезанието двамата знаехме, че ще стартираме с различни гуми и обсъждахме как да работим заедно на старта, но планът ни не беше да се ударим", изясни по-късно Хамилтън.

Интересното е, че това е първото преждевременно отпадане на британския пилот след Гран при на Белгия през 2022 година. Хамилтън се намира на третото място във временното класиране за сезон 2023 с актив от 190 точки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хамилтън сподели къде иска да се състезава, преди да сложи край на кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички