"Горди сме с постигнатото": Очакван избор за наградата "пилот на деня" след Гран при на Сингапур


"Горди сме с постигнатото": Очакван избор за наградата "пилот на деня" след Гран при на Сингапур
Снимка: Getty Images

1008 0

Ферари най-накрая ликува с първата си победа за сезона във Формула 1. Карлос Сайнц направи страхотно каране и освен първото място, той спечели сърцата на зрителите, които го избраха за "пилот на деня" в Сингапур.

Безупречен Сайнц

Цялостното представяне не само на Сайнц, но и на неговият екип днес бе фантастично. Испанецът получи отлични наставления и ги изпълни безупречно. Той водеше през по-голямата част от надпреварата, като дори успя да издържи на неспиращите атаки от страна на Хамилтън, Джордж Ръсел и Ландо Норис в самия край.

"Невероятен уикенд. Искам да благодаря на всички, че направихме прогреса. Сега успяхме да спечелим след дългия уикенд, горди сме с постигнатото. Износването на гумите е един от нашите проблеми, трябваше да бъдем внимателни. Трябваше да държа Ландо зад себе си, атаката на Мерцедес бе силна, бях на малка разлика пред преследвачите", каза Карлос веднага след състезанието.

Това бе втора победа за Сайнц в неговата кариера като пилот. Първата такава дойде преди година на "Силвърстоун" във Великобритания. През настоящата кампания Сайнц вече има 142 точки в своя актив. Трудно е да се каже, че Ферари ще притесни Ред Бул, тъй като доминацията на "биковете" е напът да им донесе световната титла още следващия уикенд в Япония.

*Още новини за Формула 1 може да четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички