Бърни Екълстоун сложи край на надеждите на Фелипе Маса: Никой не може да направи нищо


Бърни Екълстоун сложи край на надеждите на Фелипе Маса: Никой не може да направи нищо
Снимка: Getty Images

1551 0

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун е на мнението, че Фелипе Маса няма шанс да промени резултатите от шампионата за 2008 година, след като бразилският пилот заведе дело в съда с идеята да бъде признат за шампион през въпросната година.

Тогава като пилот на Ферари Фелипе Маса изпусна титлата само заради една точка в полза на Люис Хамилтън, когато британецът се състезаваше за Макларън. Маса настоява, че е бил ощетен при доста противоречивата като обстоятелства катастрофа на Гран при на Сингапур тогава, наречена от медиите "Крашгейт".

"Състезанието е приключило. Шампионатът е приключил. Никой не може да направи нищо", каза категорично Екълстоун пред агенция "ДПА".

На въпросното състезание в Сингапур тогавашният пилот на Рено Нелсън Пике-младши признава, че му е било наредено да се разбие, за да бъде предизвикана кола за сигурност. В крайна сметка този ход на тима се отплати, след като Фернандо Алонсо спечели надпреварата. 

Малко по-късно световният шампион бе решен в Бразилия - на домашната Гран при на Маса. Състезанието бе спечелено от самия него, но Люис Хамилтън финишира пети, което бе достатъчно за него, за да триумфира през 2008 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Близък приятел на Михаел Шумахер изрече немислимото за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички