Формула 1 взе важно решение и отмени Гран При на Емилия-Романя


Формула 1 взе важно решение и отмени Гран При на Емилия-Романя
Снимка: Getty Images

2474 0

Формула 1 официално взе решение и отмени предстоящото Гран При на Емилия-Романя на пистата "Имола" в Италия, което трябваше да се състои този уикенд (19-21 май).

Причината за това са силните дъждове и наводненията в областта Емилия-Романя. В същото време части от емблематичната писта също са наводнени, а механиците бяха евакуирани от боксовете вчера (16 май), като днес също са получили забрана да се върнат в тях. Решението за отмяната на състезанието е било подкрепено както от ФИА, така и от организаторите на събитието.

Над 12 реки са прелели извън коритата си и са наводнили околността, има жертви, както и ранени хора. Реката, която минава точно до пистата "Имола" – Сантерно, също преля, а в същото време магистралите около града са наводнени.

"Истинска трагедия е това, което се случва в Имола и Емилия-Романя. Това са градът и регионът, където съм израснал и сега мислите и молитвите ми са с хората, станали жертва на наводненията и семействата и общностите, засегнати от природната стихия", пише в изпълнителният директор на Ф1 Стефано Доменикали.

Все още няма информация дали по-късно през сезона ще се състои ГП на Емилия-Романя, тъй като графикът на Формула 1 е доста сгъстен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво научихме от Гран При на Маями през този сезон?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички