Бивша звезда във Формула 1 сравни Макс с Шумахер: Пилот като Верстапен се ражда веднъж на 20 години


Бивша звезда във Формула 1 сравни Макс с Шумахер: Пилот като Верстапен се ражда веднъж на 20 години
Снимка: Getty Images

2955 0

Бившият пилот във Формула 1 Джанкарло Фисикела похвали настоящия лидер в шампионата Макс Верстапен, като каза, че пилоти като него не се появяват често на сцената. Той също така го сравни с легендата Михаел Шумахер, с когото дълги години се състезаваше.

"Състезавах се срещу Шумахер и мисля, че няма толкова силен като него в управлението на състезанията. Той остава номер едно и до днес. Но ако говорим за пилотски талант, Макс е на същото ниво. На Макс му е писано да доминира дълго време", заяви Фисикела.

"Ако говорим за възрастта, имайки предвид какво е направил и прави за годините си, той дори е по-напред от "великите" от миналото. Само Шарл Льоклер може да се мери с него в това отношение. И във всеки случай пилот като Верстапен се ражда веднъж на 20 години", добави още бившият пилот.

Макс Верстапен наистина в момента доминира на решетката. Той взе три победи от първите пет състезания този сезон и спечелването на световното първенство през последните два сезона му помогна да увеличи доминацията си в спорта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 3 причини защо Макс Верстапен ще ликува отново със световната титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички