Фернандо Алонсо над всички в дъждовна втора тренировка преди Гран При на Австралия


Фернандо Алонсо над всички в дъждовна втора тренировка преди Гран При на Австралия
Снимка: Getty Images

1555 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо бе над всички във втората свободна тренировка на Гран При на Австралия. Испанецът завърши с време от 1:18.887. Пилотът на Астън Мартин показа добро каране с гумите медиум в първите 15 минути, а след това над "Албърт Парк" заваля обилно и това направи подобряването на резултатите невъзможно.

Втори, с 0.445 секунди по-бавен, бе Шарл Льоклер от Ферари, а топ 3 допълни спечелилият първата тренировка по-рано днес Макс Верстапен, който изостана с 0.615 от първата позиция. И двамата звездни пилоти, подобно на Алонсо, използваха гумите медиум.

След като заваля пилотите се прибраха в своите гаражи за време от 10-15 минути и излязоха отново, но този път с пригодените за дъжд гуми - интермедия. На пистата имаше голяма активност въпреки дъжда, а причината за това е, че до момента никой от пилотите не е имал възможността да изпробва болида си в подобни условия.

Рабира се, дъждът доведе до много неточности от страна на някои пилоти. Съотборникът на Фернандо Алонсо в Астън Мартин - Ланс Строл, сбърка при един от завоите и се озова на тревата. Ландо Норис от Макларън също усети дъжда и навлезе в зоната за сигурност. Един от най-активните пилоти днес бе неговият съотборник и представител на домакинтие Оскар Пиастри, който зае 14-ата позиция, изоставайки с 1.493 секунди от първенеца Алонсо.

 

 

Състезателният уикенд продължава и утре, когато ще се състои третата свободна тренировка, а веднага след нея ще бъде и квалификацията. Подобно на втората тренировка в Австралия - първата такава също бе безкрайно интересна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички