Фернандо Алонсо обясни защо не съжалява за решенията си във Формула 1


Фернандо Алонсо обясни защо не съжалява за решенията си във Формула 1
Снимка: Getty Images

1950 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо наскоро говори за това, че не съжалява за повечето решения, които е взел в кариерата си. Испанецът е известен сред феновете на спорта с това, че направи някои промени, които не бяха толкова добри за него.

Фернандо Алонсо обясни как в своята 20-годишна кариера той е имал само четири лоши години, когато е бил в Макларън (2015 до 2018), когато британският отбор е разполагал със задвижващи агрегати на "Honda". Освен това той уточни, че е доволен от останалите си избори в кариерата, тъй като е можел да се бори за подиуми и победи.

"Бих казал, че от 20 години от моята кариера имах четири разочароващи години в "McLaren-Honda", които не бяха конкурентни. Останалите 16 години от живота си бях във Формула 1, борейки се за подиуми и победи и това е нещо доста уникално. Понякога дори усещам отстрани, че хората съжаляват за моите решения, но не мога да върна времето назад", сподели Алонсо за "Channel 4".

Може да се каже, че скорошното преминаване на Алонсо в Астън Мартин беше едно от най-добрите му решения. Испанецът се представи изключително добре през първите две състезания в Бахрейн и Саудитска Арабия сезон 2023 във Формула 1, като завърши на подиума и в двата случая.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Аферата "Multi 21" не спира да преследва Ред Бул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички