Фернандо Алонсо каза кое е по-важно във Ф1: пилотът или колата


Фернандо Алонсо каза кое е по-важно във Ф1: пилотът или колата
Снимка: Getty Images/Guliver

2492 0

След серийните победи и разбитите рекорди в периода 2014-2020 г. Люис Хамилтън и Мерцедес в момента са само "сянката на бойния кораб", според италианското издание LaGazzetta dello Sport.

След крахът и 13-ото място на Имола миналата седмица и феноменалната победа на Макс Верстапен, който също го свали от трона през 2021г., все повече се заговори за оттеглянето на пилота на Мерцедес. 

Нико Розберг критикува Люис, но според Фернандо Алонсо проблемите на рекордьора по титли идват от неговия W13.

" Луис кара много добре, но не е достатъчно. Винаги е било така във Формула 1. Когато Айртон Сена доминираше, той имаше най-бързата кола. Същото важи и за мен, Михаел Шумахер и Люис, които счупиха всички рекорди между полпозишънс и победи благодарение на превъзходната кола.

За да видим Хамилтън толкова далеч от върха, трябва да се върнем към 2013 г., първият сезон на седемкратния световен шампион с Мерцедес. Както и през тази година, Ферари и Ред Бул доминират на сцената. Сценарий, който според Алонсо няма да се промени от сега до края на годината:

„ В момента няма състезание. Това е като с Луис миналата година. Те могат да започнат последни и да завършат на подиума“.

Накратко, Световното първенство изглежда все повече като афера между Шарл Льоклер и Макс Верстапен, като останалите пилоти наблюдават изключително интересна битка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички