Експерт от Острова: Доминацията на Ред Бул във Формула 1 ще продължи до 2026, а след това...


Експерт от Острова: Доминацията на Ред Бул във Формула 1 ще продължи до 2026, а след това...
Снимка: Getty Images

1381 0

Известният британският журналист и специалист в областта на Формула 1 - Тед Кравиц, направи любопитно твърдение, посочвайки, че доминацията на отбора на Ред Бул в спорта ще продължи до края на 2026 година.

Експертът вярва, че промяната на правилата, която се готви след 2026 година няма да бъде благоприятна за отбора, за който се състезава настоящият световен шампион Макс Верстапен.

ъв Ф1 промениха много от правилата, разбира се, за да подобрят състезанията. Шампионатът през 2021 г. обаче се реши по стари правила - в последната обиколка. През 2022 титлата пък бе решена в Япония при оставащи още четири състезания", сподели Кравиц за "Sky Sports".

"Това според мен води до много големи обърквания не само сред фенове, но и сред пилотите на отборите. Именно заради това смятам, че доминацията на Ред Бул във Формула 1 ще продължи до 2026 година, а след това следва промяна в правилата, която може да не се окаже изгодна за топ тимовете в надпреварата", добави още експертът.

Ред Бул отново е големият фаворит

Австрийският отбор спечели шампионата както при пилотите, така и при конструкторите през миналия сезон, след като си осигури и титлата при пилотите през 2021 г. благодарение на Макс Верстапен. Ред Бул се отправи към сезон 2023 като основния фаворит след доминиращото представяне на тима в предсезонните тестове в Бахрейн миналата седмица.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ СТАРТА НА НОВИЯ СЕЗОН ВЪВ ФОРМУЛА 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички