Още добри новини за Никола Цолов: Как Зинедин Зидан ще му помогне?


Още добри новини за Никола Цолов: Как Зинедин Зидан ще му помогне?
Снимка: Getty Images/Guliver

1574 0

Само преди малко над седмица българският пилот Никола Цолов, състезаващ се във Формула 3, стана пълноправен член на академията за млади пилоти на "Алпин". Това бе сериозна и важна крачка към Формула 1 за българина.

Сега става ясно, че легендарна емблема на футбола вече също е свързан с "Алпин". Става въпрос за спечелилия три поредни трофея в Шампионска лига с Реал Мадрид Зинедин Зидан. Той ще бъде посланик на "Алпин".

Лоран Роси, който е главен изпълнителен директор в компанията, посочи, че французинът е избран заради "психиката на победител, която притежава". Разбира се, идеята е Зинедин Зидан да бъде истинско вдъхновение за всички.

Никола Цолов е едва на 16 години, но вече е загатнал, че може да бъде най-значимото име във Формула 1 в историята на България. Той направи фурор през миналия сезон, за да има възможността да се състезава във Формула 3 през тази кампания.

Никола Цолов и Зинедин Зидан в "Алпин"

В думите на Роси има много истина, тъй като макар и идващ от различен спорт, Зидан е вдъхновение за няколко поколения - и като футболист, и като треньор. Предполага се, че след като и двамата са част от "Алпин", им предстои поне една среща в бъдеще. А да видиш легенда от подобен род винаги може да бъде повратно за спортист на най-високо ниво.

Още по-хубавото е, че самият Цолов е признавал неотдавна, че тепърва му предстои да учи много и е отворен към това. Бъдещето е пред 16-годишния пилот! Съвсем скоро пък легенда на Формула 1 загатна за пенсиониране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички