Дъждът на "Спа" накара Никола Цолов да се задоволи със 17-ата позиция в основното състезание


Дъждът на "Спа" накара Никола Цолов да се задоволи със 17-ата позиция в основното състезание
Снимка: Georgi Todorov / LAP.bg

1956 0

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов, завърши 17-ти на основното състезание в Гран При на Белгия, ден след като завоюва първи точки на спринта на пистата "Спа".

За пореден път над "Спа" се изля обилен дъжд, който обърка редица стратегии на отборите от решетката. Пол Арон, Тайлър Барнард, Никита Бедрин, Алехандро Гарсия, Себастиан Монтоя, София Фльорш, Мари Боя, Оли Грей, Идо Коен и Роберто Фария заложиха на гумите пригодени за мокър терен, което в крайна сметка, се оказа и точният избор.

Гореспоменатите имена мигновено се изстреляха в първите позиции на таблицата, а Никола Цолов бързо падна в дъното на топ 20. Малко след началото на надпреварата се стигна до инцидент, който принуди колата за сигурност да излезе на пистата.

"Спа" постепенно започна да изсъхва, а някои от пилотите избраха да заложат на гуми пригодени за суха писта, като това се оказа доста странно решение. 

В крайна сметка, Тейлър Барнард, Кристиан Менсъл и Никита Бедрин се качиха на подиума. Никола Цолов остана 17-ти, но успя да се опази от инциденти и може да се каже, че уикендът за него бе успешен, след като записа първи точки във Формула 3 след спринта на "Спа".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Верстапен грабна точките в Белгия на спринта на "Спа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички