Макс Верстапен не остави шанс на Оскар Пиастри под ужасния дъжд на спринта в Белгия


Макс Верстапен не остави шанс на Оскар Пиастри под ужасния дъжд на спринта в Белгия
Снимка: Getty Images

1376 0

Макс Верстапен успя да завоюва победата на спринта в Белгия преди състезанието за Голямата награда на емблематичната писта "Спа". Началото на състезанието се забави доста, тъй като над пистата се изля голямо количество дъжд, а то се състоя от 11 тура.

За пореден път в голяма изненада се превърна представител на отбора на Макларън. Оскар Пиастри финишира втори зад Макс и бе зад него с 6.677 секунди. Трети пък се нареди пилотът на Алпин Пиер Гасли, който бе по-бавен от австралиеца с 4.056.

Топ 10 бе допълнен от седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, зад британеца пък останаха Карлос Сайнц, Шарл Льоклер, Ландо Норис, Джордж Ръсел, Естебан Окон и Даниел Рикардо.

Спринтовото състезание започна зад кола за сигурност, която се прибра след общо 4 обиколки за загрявка. Всички пилоти започнаха с гумите, пригодени за мокра писта, но с течение на времето смениха гумите си на интермедия.

Оскар Пиастри, който стартира от втората позиция успя да изпревари Макс Верстапен, но след няколко тура по-бързият нидерландец успя да си върне позицията. 

Малшанс имаше Фернандо Алонсо. Испанският рожденик, който днес (29 юли) навърши 42 години изгуби контрол над болида си и излезе от състезателните очертания. Преждевременно състезанието приключи и за Серхио Перес.

Състезателният уикенд продължава утре (30 юли), когато ще се състои и надпреварата за Голямата награда на Белгия, която ще стартира в 16:00 (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички