Удар със съперник не позволи на Никола Цолов да завърши спринтовото състезание във Формула 3


Удар със съперник не позволи на Никола Цолов да завърши спринтовото състезание във Формула 3
Снимка: Facebook / Nikola Tsolov Racing

1909 0

Българският пилот във Формула 3 - Никола Цолов (ART Grand Prix), не завърши спринтовото състезание от надпреварата за Гран при на Унгария в Будапеща - осми кръг от сезона.

Цолов, който направи отлична квалификация в петък, 21-ри юли, и си осигури старт от седма позиция в основното състезание в неделя, 23-ти юли, и пета на стартовата решетка за днешния спринт, загуби няколко позиции още в началото.

Той се движеше осми до появата на кола за сигурност в 14-ата обиколка. Българинът се удари със съперник след рестарта в 17-ата обиколка и заради пораженията по болидa напусна надпреварата.

Победител в спринтовото състезание на пистата "Хунгароринг", което се проведе при доста различни условия от петъчната квалификация, стана Габриеле Мини (Hitech Pulse-Eight) с време 33:38.243 минути. Със спечелените точки той излезе на трето място в класирането при пилотите с 87 в актива си.

Втори се нареди лидерът в генералното подреждане Габриел Бортолето (Trident) с изоставане от 4.292 секунди, а трети завърши Никита Бедрин (Jenzer Motorsport) на 4.961 секунди.

Бортолето има 138 точки на върха, а втори в общото класиране е Хосеп Мария Марти (Campos Racing) с 92 точки. Никола Цолов е 22-ри без точков актив.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шарл Льоклер над всички на решетката във втората тренировка на "Хунгароринг"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички