Никола Цолов бе близо до първи точки във Формула 3, но малшанс обърка плановете му


Никола Цолов бе близо до първи точки във Формула 3, но малшанс обърка плановете му
Снимка: Georgi Todorov / LAP.bg

1244 0

Никола Цолов успя да финишира на осмата позиция в спринта на Гран при на Белгия на пистата "Спа" във Формула 3. Българският пилот трябваше да грабне първите си точки в надпреварата, но това няма да се случи, тъй като не бяха направени и две пълни обиколки заради излизането на колата за сигурност.

Всички пилоти започнаха с гумите за влажна настилка и въпреки това се стигна до сериозни инциденти, които опропастиха спринта.

Спринтът беше с продължителност от 12 обиколки, но голяма част от тях бяха направени зад колата на сигурността след няколко отделни катастрофи. Още в края на първата обиколка надпреварата бе замразена след сблъсък между Рафаел Виягомес и Себастиан Монтоя на изхода от завой №8.

Секунди по-късно имаше сериозен инцидент между Пепе Марти, Габриеле Мини и Идо Коен, след който отново бе изкарана колата на сигурността. Тя остана на трасето до края на седмата обиколка, когато надпреварата бе рестартирана.

Родният състезател трябваше да се отбранява от Беганович, но той стори това и дори се опита да притисне Хю Бартър в спора за седмата позиция. Осмата обиколка бе и единствената пълна състезателна такава, която пилотите успяха да завъртят в хода на спринта.

В деветата обиколка се стигна до нов ицнидент, който отново обърка плановете и спринтът завърши, съпроводен от колата за сигурност. В утрешното (30 юли) състезание Никола Цолов ще стартира от петата позиция, като има голяма вероятност той да започне и по-напред, тъй като се очаква наказание за Пепе Марти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички