Д-р Хелмут Марко разкри ключа към успеха в Гран При на Испания във Формула 1


Д-р Хелмут Марко разкри ключа към успеха в Гран При на Испания във Формула 1
Снимка: Getty Images

1076 0

Един от основните съветници за отбора на Ред Бул във Формула 1 - д-р Хелмут Марко, разкри ключа към това как ще бъде спечелено предстоящото състезание за Голямата награда на Испания тази неделя (4 юни).

Пистата в Испания включва много бързи леви и десни завои, което ще окаже голямо влияние на живота на гумите. Болидите ще носят огромни количества гориво по време на състезанието, което няма да улесни нещата. Следователно Марко смята, че в Барселона ще бъде доста трудно менажирането на състезанието и който се справи с това ще се поздрави с победата.

"Преминаването на половината дистанция с тези гуми е най-трудната задача, особено с меките сликове. Голямото предизвикателство тук изглежда ще е управлението на гумите и цялото менажиране на стратегията на всеки един от отборите на решетката", категоричен бе австрийският специалист.

Беше споменато и преди, че управлението на гумите по време на Гран При на Испания ще бъде трудна задача за пилотите. С премахването на последния шикан на пистата се добавя още един бърз завой, при който също трябва да се завива много по-бързо. Това само ще увеличи натоварването, което гумите ще могат да носят.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Макс Верстапен смята, че Ред Бул може да спечели всяко едно състезание до края на сезона във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички