Безгрешен Макс Верстапен впечатли и на втората тренировка на пистата в Каталуня


Безгрешен Макс Верстапен впечатли и на втората тренировка на пистата в Каталуня
Снимка: Getty Images

1344 0

Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, спечели и втората свободна тренировка на пистата в Каталуня, преди Гран При на Испания. Нидерландецът се отчете с най-добро време от 1:13.907. Топ 3 пък бе оформен от Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който бе с 0.170 по-бавен и Нико Хюлкенберг от Хаас, който изостана от Макс с 0.270.

Топ 10 пък бе запълнен от втория във временното класиране в шампионата - Серхио Перес, а зад него се наредиха Естебан Окон, Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Джордж Ръсел, Валтери Ботас и Пиер Гасли.

В късния следобед над Барселона изгря слънце и това подобри условията на пистата в Каталуня. Много отбори подобриха резултатите си в сравнение с първата тренировка, залагайки на най-меките сликове, предоставени от "Pirelli".

Десетина минути преди края на тренировката Ръсел каза, че има капки дъжд на девети завой, но Над Каталуния така и не заваля. Състезателният уикенд продължава и в утрешния ден (3 юни). Тогава ще се състоят третата свободна тренировка и квалификацията за Гран При на Испания в неделя (4 юни).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички