Мерцедес със скептична прогноза за Гран При на Испания във Формула 1


Мерцедес със скептична прогноза за Гран При на Испания във Формула 1
Снимка: Getty Images

1200 0

Тимът на Мерцедес във Формула 1 не очаква сериозно подобрение в представянето си на пистата Каталуния по време на уикенда за Гран при на Испания. Това заяви самият директор на отбора Тото Волф.

Мерцедес въведе редица новости в своя болид W14, които бяха предвидени за ГП на Емилия Романя, но състезанието там така и не се проведе заради обстановката с обилните валежи и наводнения. Промените по болида обаче можеха да се видят в Монте Карло и не впечатлиха феновете на тима.

"Дъжд по средата на състезание винаги означава предизвикателство за отбора, а нашият тим се справи чудесно в Монако. Взехме правилните решения и спечелихме доста добри точки. На писта като тази в Монте Карло е невъзможно да преценим промените по автомобила си, но поне нямаше никакви неприятни изненади. Сега пристигаме в Барселона. Испания ще ни даде възможност да установим каква точно е базата на F1 W14", посочи Волф.

"Познаваме добре тази писта. Премахването на последния шикан ще направи обиколката значително по-бърза. Самата конфигурация включва множество различни типове завои. Това ще ни даде чудесна възможност да научим повече за обновения пакет. Не очакваме стъпка напред в представянето, но се надяваме на по-стабилна цялостна платформа", добави още бизнесменът.

Мерцедес направи редица промени по своя болид преди старта на сезона, но по всичко личи, че те не са достатъчни, за да може отборът да предизвика Ред Бул или Астън Мартин. "Сребърните стрели" пък наскоро се похвалиха с факта, че Мик Шумахер ще получи първия си шанс с болида на Мерцедес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички