Неймар е напът да предизвика голяма промяна в правилата на Формула 1


Неймар е напът да предизвика голяма промяна в правилата на Формула 1
Снимка: Getty Images

2708 0

На скорошното Гран при на Испания във Формула 1 стана инцидент с бразилската футболна суперзвезда Неймар, който повдигна опасения относно протоколите за безопасност на състезанията от надпреварата. В резултат на това - "FIA", ръководният орган на F1, може да въведе промени, за да ограничи достъпа до решетката преди състезания.

По време на Гран при на Испания Неймар и други гости се озоваха на ръба на тревата на главната права, когато започна обиколката за загрявка. Тази ситуация породи опасения за безопасността както на гостите, така и на пилотите на пистата.

Освен това "FIA" също взе под внимание нахлуването на публиката, което се случи в края на април на Гран При на Австралия. Редица източници пък съобщават, че тези инциденти са били обсъдени по време на последната среща на Световния съвет по моторни спортове.

Докато "FIA" очаква констатациите от доклад за инцидента с нахлуването на тълпата в Мелбърн, то президентът на ръководния орган Мохамед Бин Сулайем заяви, че обмисля налагането на по-строги правила, щом стане дума за състезанията от Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички