Близък приятел на Михаел Шумахер поиска да му отнемат световна титла


Близък приятел на Михаел Шумахер поиска да му отнемат световна титла
Снимка: Getty Images

10413 0

Френският журналист и близък приятел на Михаел Шумахер - Роджър Беноа, се обърна срещу легендата на моторните спортове и отсече, че една от световните титли на германеца трябва да бъде отнета.

Неочаквано признание от приятел

Става въпрос за първата му титла, спечелена през 1994 година с тима на Бенетън, която е и най-оспорваната в кариерата му, тъй като беше решена от скандален сблъсък със съперника Деймън Хил на финалното състезание в Австралия. Шумахер водеше пред британеца от самото начало на сезона, но беше под огромен натиск от пилота на Уилямс и в крайна сметка стана шампион само с точка повече.

Надпреварата в Австралия завинаги остава една от най-противоречивите в историята на Формула 1. И почти 30 години по-късно Беноа припомни този инцидент, като обяви, че Шумахер трябва да има само шест титли.

"Разбира се, абсолючтно наясно съм, че той е бил световен шампион седем пъти. Но титлата от 1994 година всъщност трябва да му бъде отнета, защото я спечели само заради сблъсъка си с Деймън Хил", каза Беноа в нтервю за немското издание "Blick".

Германската икона спечели невероятните седем шампионата по време на бляскавата си кариера - две с Бенетън и пет поредни с Ферари. Само Люис Хамилтън има същия брой, като британският състезател стигна до седмата си титла през 2020 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Михаел Шумахер е успял да спаси любовта на своя шеф във Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички