Бивш пилот във Формула 1 назова разликите между Верстапен и Льоклер


Бивш пилот във Формула 1 назова разликите между Верстапен и Льоклер
Снимка: Getty Images

511 0

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен е „малко по-добър“ от Шарл Льоклер в битката им за титлата през 2022-а година.

Тази гледна точка изрази бившият пилот в моторния спорт Шинджи Накано, който също така сподели, че се вижда разликата между Льоклер и Карлос Сайнс в Скудерия Ферари.

„Разликата в стиловете на каране между двамата се виждат отчетливо през тази година“, започна японецът Накано, който пилотира за Прост и Минарди през 90-те години.

„Льоклер и Сайнс използват различни техники на каране, за да стабилизират болидите си. Льоклер е по-агресивен с газта и спирачките, докато Сайнс е по-рационален в двете направления. Разликата е ясна и се вижда, че Ферари е по-слаб при завоите, когато става въпрос за Сайнс, за разлика от Льоклер“, каза той.

„Смятам, че контролът, който Верстапен има върху болида си е значително по-добър от този на Шарл, което му дава известно предимство. Разбира се, че Льоклер е добър, но смятам, че Верстапен е по-добър в този момент“, допълни Накано пред AS.

А колко години остават на Алонсо в спорта, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички