Inbet bonus прогноза за шампионска титла от F1


Inbet bonus прогноза за шампионска титла от F1
Снимка: https://www.formula1.com

1960 0

Само пет състезания са изминали от настоящия сезон във Формула 1, но вече се случиха няколко забележителни обрата. Много отбори изпитват затруднение с адаптацията си към новите правила, което води до проблеми с надеждността и изненадващи представяния. Годината ще бъде по-заплетена от всякога, а Inbet bonus ви дава шанс да потърсите стойностни залози още в началото на кампанията.

Вече успяхме да видим как тимовете се адаптират от една писта към друга, станахме свидетели на най-високата състезателна скорост, гледахме технични и класически писти. Спокойно можем да кажем, че имаме достатъчно информация за да направим прогноза за краен победител.

Какво ни показват коефициентите на Инбет?

След победа в последния кръг, Макс Верстапен вече е тотален фаворит при пилотите с коефициент от 1.48. Плътно зад него е новата звезда на Ферари Шарл Льоклер – 1.67. Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел също имат своите амбиции (с коефициенти съответно 17 и 23). Зад англичаните е Карлос Сайнц Джуниър с 26.

Няколко думи за фаворитите

Макс Верстапен – Той успя да преобърне коефициентите на Inbet само за две състезания. Макс спечели всяко състезание, в което успя да завърши и винаги успява да надделее над Льоклер в битките един на един.

Проблемите на Ред Бул с надеждността на автомобила сякаш останаха в историята и това ни стига да обявим Верстапен за топ фаворит за краен успех. Той е доказал, че може да се справя отлично под напрежение. Макс има и още един коз в ръкава – опит в борбата за титлата. Пилотът не Ферари не може да се похвали със същото.

Шарл Льоклер –

Благодарение на перфектното си каране гума до гума, трите първи места на старта и една Гранд шлем победа, пилотът от Монако вече е считан за един от най-добрите в своята професия. И въпреки фаворизирането на Верстапен, не трябва да забравяме, че Шарл още води в класирането по точки.

Още повече, Льоклер изглежда в перфектен синхрон със своето ферари и успява да изстиска най-доброто от колата състезание след състезание.

Люис Хамилтън – За негово нещастие, медиите пишат повече за личния му живот, отколкото за успехите му на пистата. И все пак, седемкратният световен шампион няма как да бъде отписан от борбата. До края на сезона остават цели 17 старта и британецът има къде да навакса изоставането.

Колата на Мерцедес W12 показва стабилно подобрение, а Хамилтън може да помогне на отбора. До този момент Джордж Ръсел показва по-добри резултати, но ние не вярваме, че такава ще бъде ситуацията и до края на годината.

Inbet коефициенти при конструкторите

Тук нещата са далеч по-равностойни. Инбет дава абсолютно еднакви шансове за Ферари и Ред Бул – коефициент 1.91. Мерцедес остава далеч назад със ставка 21. Останалите претенденти са с повече от 700 коефициент.

Ферари – те доказаха, че имат най-добре балансираната кола на пистата. Още повече, фераритата извличат значително предимство в квалификациите и няма съмнение, че развиват по-голяма скорост от конкурентите. Колата им обаче има проблеми, когато трябва да се състезава за повече от една обиколка. И все пак, винаги е по-добре да започваш състезанието от първа позиция. Трябва да следим и внимателно представянето на Карлос Сайнц. Битката при конструкторите се печели и от двете коли, а представянето на испанеца оставя доста въпросителни.

Ред Бул – тяхната кола залага на по-голямо ускорение и линейна скорост, което не е перфектно за квалификациите, но дава резултат в състезанията. Макс Верстапен доминира над Ферари и успя да спечели три от 5-те старта до този момент. Не трябва обаче да забравяме проблемите със сигурността. Такива не се появиха през последните две седмици, но няма да е изненада, ако колите на тима не завършат някои от следващите стартове.

„Биковете“ са нашият фаворит тук, благодарение на стабилното представяне на Серхио Перес. Той се сработи добре с колата и успява да покаже стабилни резултати, които носят доста точки за тима.

Може ли Мерцедес да поднесе изненадата?

Инбет може и да не им дава големи шансове, но ние не можем да отпишем отбора, които спечели последните 8 титли при конструкторите. Въпреки лошия старт, инженерите на Мерцедес могат да постигнат максимума от колата и да се учат от всеки един старт. Сигурни сме, че резултатите ще стават все по-добри, дори и да не стигнат до титлата. Джордж Ръсел и Люис Хамилтън винаги са близо до подиума и са готови да се възползват от всяка грешка на фаворитите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички