Четирите въпроса във Формула 1, на които ще получим отговор в Гран При на Испания


Четирите въпроса във Формула 1, на които ще получим отговор в Гран При на Испания
Снимка: Getty Images

2554 0

Гран При на Испания във Формула 1 вече чука на вратата. Състезанието в Барселона този път ще се отличава с невероятна атмосфера, особено след като любимецът на страната - Фернандо Алонсо, ще се състезава със конкурентен отбор след почти цяло десетилетие.

Състезанието в Барселона идва след много интересен и забавен уикенд в Монако. Квалификацията беше абсолютно зашеметяваща и състезанието също предостави много емоции, а Макс Верстапен се качи на най-високата стълбичка на подиума. Сега обаче надпреварата в Каталуня ще ни даде отговор на 5 въпроса, които вълнуват всички фенове на спорта.

1. Може ли Макс да спечели за втора поредна година в Барселона?

Това, което видяхме в първите шест състезания показва, че Red Bull се радва на значително предимство пред останалата част от решетката. Такава преднина е трудно да се загуби, особено за толкова решителен отбор като Ред Бул. Болидът е прекалено добър, пистата (особено новото оформление) предлага възможности за изпреварване и в резултат на това дава на отбора достатъчно време дори и да допуска грешки, за да спечели състезанието.

2. Ще изненада ли отново Алпин?

Мнозина смятат, че подиумът на Алпин в Монако беше нещо като проблясък в тима. Френският отбор не е доказал, че е толкова конкурентен като първите четири преди състезанието в Монако. Въпреки това би било некомпетентно да пренебрегнем факта, че в Алпин имаха доста добри квалификации дори преди Монако. Както Естебан Окон, така и Пиер Гасли изпревариха не само Ферари, но и Мерцедес и Астън Мартин на няколко пъти.

3. Ще ликува ли Фернандо Алонсо у дома?

Алонсо може да продължи да показва на какво е способен и определено ще бъде мотивиран да го прави пред родната публика. Очакванията са, че Астън Мартин също ще даде всичко от себе си и ще измисли печеливша стратегия, с която да зарадва двукратния световен шампион, който не е печелил състезание от домашното Гран При през 2013 година.

4. Може ли Гран При на Испания да сложи край на надеждите на Мерцедес?

Новият пакет от промени в болида на Мерцедес заинтригува всички и много фенове и експерти са любопитни да видят какво може да направи колата на по-традиционна писта. За съжаление, очакванията може да се наложи да бъдат смекчени малко. Промените със сигурност може да помогнат на болидите, но надали съдбата на "сребърните стрели" ще се промени за едно състезание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички