Безапелационен Хамилтън спечели в Португалия и подобри пореден рекорд на Шумахер


Безапелационен Хамилтън спечели в Португалия и подобри пореден рекорд на Шумахер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1442 0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън влезе в историята на Формула 1 в днешното състезание за Голямата награда на Португалия. Британецът триумфира на пистата „Портимао“, с което записа 92-ри успех в своята кариера, като по този начин излезе еднолично на първо място в историята на Ф1 като пилотът, спечелил най-много състезания, изпреварвайки Михаел Шумахер, който е с 91.

Втори в подреждането остана съотборникът на Хамилтън Валтери Ботас, а трети финишира Макс Верстапен. Топ 5 в подреждането допълниха Шарл Льоклер с Ферари и Пиер Гасли с Алфа Таури. Още в първата обиколка Ботас се възползва от дъжда на пистата и излезе на първата позиция. Впоследствие Карлос Сайнц бе лидер за кратко, но след спирането на дъжда в 6-тата обиколка финландецът си върна първото място. В 20-тата обиколка Хамилтън изпревари съотборника си и не изпусна първата позиция до края на състезанието.

С днешния си успех Люис Хамилтън вече има 255 точки и е все по-близо до 7-мата си световна титла при пилотите. Съотборникът му Валтери Ботас е втори със 179, а третата позиция заема Макс Верстапен със 162 пункта. При конструктурите Мерцедес убедително води с 434 точки.

А ето какви промени в календара на Формула 1 ще има през 2021-ва година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички