Финална драма осигури на Хамилтън полпозишън в Гран при на Португалия


Финална драма осигури на Хамилтън полпозишън в Гран при на Португалия
Снимка: Guliver/GettyImages

1135 0

Лидерът в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция на утрешното състезание за Гран при на Португалия, след като бе най-бърз в днешната квалификация.

На пистата в Портимао британецът имаше оспорван дуел със съотборника си в Мерцедес Валтери Ботас, като успя да го измести от първото място в последния момент, за да стигне до полпозишън номер 97 в кариерата си.

Утре шесткратният световен шампион ще се опита да подобри рекорда на легендата Михаел Шумахер за най-много победи в историята на Формула 1 - 91. Хамилтън изравни постижението на германеца преди две седмици в Германия.

Ботас ще стартира състезанието от втора позиция, а трето най-добро време днес даде Макс Верстапен с Ред Бул. До него от втора редица утре ще тръгне Шарл Льоклер с Ферари, а топ 10 се допълва от Серхио Перес, Александър Албън, Карлос Сайнс, Ландо Норис, Пиер Гасли и Даниел Рикардо.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел отново имаше разочароващ следобед и се нареди на 15-та позиция. Наскоро Фетел призна, че се е провалил във Ферари (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички