Зловещ Кубрат Пулев прегази корав американец за страхотна победа в САЩ


Зловещ Кубрат Пулев прегази корав американец за страхотна победа в САЩ
Снимка: FITE.TV

74165 0

Най-добрият ни боксьор при професионалистите - Кубрат Пулев, се завърна по фантастичен начин на професионалния боксов ринг. Кобрата съсипа от бой американеца Джери Форест и направи показно по качествен бокс, побеждавайки категорично своя опонент в 10 рунда. 

Въпреки че не успя да нокаутира своя опонент, българинът взе категорично превъзходство между 3-и и 8-и рунд, а комбинацията ляв-десен му донесе много дивиденти, нанасяйки почти тройно повече точни удари в сравнение със съперника! 

Оценките на реферите бяха 98:92, 99:91 и 99:91

Какво се случи на битката Тервел Пулев - Сергей Ковальов четете тук! 

РАЗВОЙ НА ПУЛЕВ - ФОРЕСТ

Мачовете от събитието "ТрилърВърз" преди този на Кобрата се изиграха. Сега следва музикално изпълнение и след това да стартира битката на Пулев! 

Мачът се бави заради изненадващо желание от страна на Пулев и компания Форест да смени ръкавиците си. Причината за това е, че от лагера на Кобрата смятат, че той използва "странни" ръкавици. 

Проблемът обаче се задълбочи, тъй като екипът на Форест не беше готов с втори чифт ръкавици и това наложи сериозно разбъркване на програмата. Организаторите решиха да преместят един от изпълнителите и сега на сцената има музикална програма. Събитието толкова се забави, че се чуха мощни освирквания от феновете във "Форум" (подробности за липсата на ръкавици и как Форест се наложи да се бие с такива на Пулев тук

Проблемът беше разрешен и в 07:13 се очаква да са на ринга! Форест беше посрещнат с мощни освирквания, докато аплодисментите бяха за Кобрата. 

РУНД №1 

Форест започна малко по-активно двубоя и нанесе първи удар в мача. Американецът заложи на тежки удари в тялото, докато на няколко пъти Пулев притисна своя опонент във въжетата. С добри десни прави Пулев дръпна леко в рунда, като няколкото опити на Форест за тежки леви куки не сполучиха. 30 секунди преди края Кобрата вкара добра серия от ляв-десен. 

РУНД №2 

Кобрата контролираше отлично началото на втория рунд и отново притисна във въжетата своя опонент. Лявата ръка на българина правеше добра защита срещу опитите на Форест да се отскубне, а контрите на Пулев бяха много добри. Американецът продължи да натиска в областта на корема, но изглеждаше, че Кобрата лесно поема тези опити на своя опонент. В края на рунда Пулев отново натисна и нанесе 3 тежки удара с дясната ръка - категоричен рунд в полза на двукратния претендент за световната титла. 

РУНД №3

Третият рунд почна с много тежки удари и нанесе 3 много точни попадения, но 2:15 преди края на рунда българинът се "откри" и Форест нанесе тежък удар с лявата ръка. За щастие, българинът успя бързо да се съвземе. Бързо Кубрат успя да увеличи дистанцията за кратка почивка, а 30 секунди преди края направи нова добра атака - равностоен рунд. 

РУНД №4 

Пулев отново с десен прав откри отлично рунда. Минута преди края на рунда Кобрата нанесе много тежки удари на своя съперник, поставяйки го отново на въжетата. Той нанесе серия от поне 10-12 удара, но нито един от ударите не беше точен. 40 секунди преди края Кубрат все пак вкара перфектен десен в главата нс съперника си. 20 секунди преди края отново натисна и вкара 3-4 точни удара в главата на американеца - категоричен рунд в полза на българина. 

РУНД №5

Отново в първата минута на рунда Кубрат нанесе отлично дясно кроше, последвано от ляв прав - дясно кроше 2:08 преди края на частта. Българинът продължи да залага на тази комбинация. Форест постоянно навеждаше главата си, но въпреки това Кубрат успя да вкара още няколко много чисти удари. На почти всеки опит за удар с дясната ръка, Форест "навираше" главата си под ръката на българина, за да търси кличн - още един успешен рунд за Кобрата. 

РУНД №6 

Българинът откри рунда с поредната комбинация ляв-десен. Форест от своя страна смени леко тактиката, като започна повече да обикаля ринга и да се опитва да държи Кобрата далеч с постоянни леви прави. С две брутални десни куки в средата на рунда Пулев отново взе аванс. С нов десен прав 25 секунди преди края Форест отново беше разколебан, но Кубрат не успя да довърши започнатото в края на частта. 

РУНД №7 

Джери започна малко по-добре в сравнение с последните рундове и дори нанесе първия точен удар, но след това Пулев постепенно преодоля съпротивата на съперника си и вкара няколко точни попадения с десен прав. 1:10 преди края Кубрат вкара много тежко дясно кроше, но Форест отново остана на крака. Последваха два десни прави 0:50 преди края, като американецът "изяде" и комбинация ляв-десен 32 секунди преди края на рунда - пореден категоричен рунд в полза на Кубрат. 

РУНД №8

Преди началото на рунд №8 медицинско лице провери състоянието на Форест и дали е адекватен, след което позволи на рунда да бъде стартиран. Пулев притисна своя съперник във въжетата и започна да го налага с доказаната комбинация ляв-прав. Постоянният натиск на Кубрат не спря в рамките на почти цяла минута преди Джери да "гушне" своя опонент и да си почине за секунда. Ляв-десен 37 секунди преди края принудиха Форест да търси опити за куку и с двете ръце, но нямаше нито един сполучлив удар - нов рунд за Кобрата. 

РУНД №9 

Кубрат "дръпна ръчната" в този рунд, като заложи на по-внимателна защита заради тежкото ляво кроше, което получи в края на миналия рунд. Форест се хвърли в атаки, но нямаше много добри попадения, докато контрите на Пулев бяха по-точни. Рундът беше изпълнен с клинчове и може би най-слабият в целия двубой. 

РУНД №10 

Форест излезе на ринга с решителност в опит да нокаутира Пулев, защото това бе единственият му шанс да спечели мача. С тежък ляв зад главата Форест създаде проблем на съперника - нещо, което съдията не маркира. Въпреки това Кубрат бързо успя да се прегрупира и да покаже добра защита. Контрите на Кобрата поизравниха рунда, но целта на Кубрат бе да затвори мача. 

Преди Кубрат Пулев - Джери Форест 

Най-добрият ни представител в тежка категория за последно бе на ринг през миналата година. Тогава той стана шампион в тежка категория на "Триад Комбат" - смесица между бокс и ММА. Тогава, отново в САЩ, той смачка Франк Мир още в първия рунд. 

Сега Кобрата отново ще се качи на ринга за класически бокс, като до момента той има само две поражения - и двете от титани в тежка категория в лицето на Антъни Джошуа и Владимир Кличко. 

Опонентът му в неделя рано сутринта е изключително опасен. Джери Форест се представи отлично срещу Майкъл Хънтър и Карлос Такъм, а в кариерата си има 26 победи и 4 загуби. 

Цялата галавечер можете да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички