Възможно ли е: Фюри и Джошуа се отказват от титлите си, за да се бият помежду си?


Възможно ли е: Фюри и Джошуа се отказват от титлите си, за да се бият помежду си?
Снимка: Getty Images/Guliver

1751 0

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри могат да се откажат от световните си титли в тежка категория, за да осигурят така мечтания британски сблъсък. Двете звезди са на път за сблъсък за най-голямата битка от десетилетия през 2021 г. на стойност от 500 милиона паунда.

Президентът на WBO Пако Валкарсел обаче намекна, че Джошуа трябва да се изправи първо срещу претендента Александър Усик преди "Циганския крал или ще трябва да освободи колана си. И убеждаването на всеки от управляващите органи да отложи съответните им задължителни защити, за да позволи на англичаните да се бият за безспорната титла, се оказва основно препятствие.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че има „няколко малки проблема, които трябва да се изгладят“, след като проведе положителни разговори с американския представител на Ф'ри - Боб Аръм.

И въпреки перспективата да бъдат първи безспорен шампион за първи път в тежка категория от Ленъкс Люис, Хърн казва, че двойката иска да се качи на ринга с или без всичките си колани. "Просто трябва да бъдем малко внимателни, защото може да се окажем на ръба и да кажем:"Нека просто се отървем от политиката точно сега. Нека просто пуснем всички колани, защото ако загубим един колан, може и да ги загубим всички".

"Имаме най-голямата битка в световния бокс, плащаме на всяко ръководно тяло стотици хиляди долари. Сега има и друг човек, Усик, който вероятно иска сума, за да се отдръпне. Просто трябва да внимаваме, защото в крайна сметка целта на тази битка винаги е била да определи безспорния шампион. Ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че всеки пояс в бокса е на линия в битката с Тайсън Фюри. Това, което няма да позволим е да бъдем държани за откуп и няма да позволим на политиката да се включи в битка, от която боксът се нуждае".

Какво още каза Еди Хърн за преговорите за мегасблъсъка Джошуа - Фюри - четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички