Джошуа показа какво е научил от единствената си загуба в двубоя срещу Кобрата


Джошуа показа какво е научил от единствената си загуба в двубоя срещу Кобрата
Снимка: Gulliver/Getty Images

4371 0

Макар да изминаха 5 дни от победата на Антъни Джошуа срещу Кубрат Пулев, то анализите на двубоя на Острова продължават. Поредният такъв е на GiveMeSport, който определя победата на Ей Джей в събота вечер като една от от най-впечатляващите му до момента в професионалния бокс.

С потенциална битка на хоризонта срещу Тайсън Фюри, Джошуа беше агресивен от третия рунд нататък и нокаутира българина общо четири пъти в битката. Пулев отговори след тежък старт, но беше вторият най-добър срещу шампиона, който успешно задържа коланите си за първи път, след като ги върна от Анди Руис в Саудитска Арабия миналата година.

Доказателство, че Пулев все пак е наранил Джошуа (СНИМКА)

Анализира се как Джошуа адаптира тактиката си по време на битката. В първия рунд той се насочва към относително широкия гард на Пулев, като потупва дясната ръкавица три пъти, като по този начин създава повече пространство през средата, за да приземи удара.

Във втори рунд Джошуа сам приема подобен гард, опитвайки се да привлече Пулев на предния крак, преди да се прицели в дясната ръкавица на българина, за да предотврати подобна атака. След това Джошуа пуска комбинация от шест удара, преди да направи опит за удар в третия рунд и да прати Пулев на въжетата, което води до първия нокдаун в битката.

По време на голяма част от битката се забелязва колко по-търпелив е Джошуа в сравнение с първата битка на Руис, въпреки че Пулев нанесе тежък удар в осми рунд.

Срещата обаче завърши в следващия рунд, като Джошуа приземи четири последователни ъперкъта, от които Пулев не успя да се защити. След като удари поредния ъперкът, българинът не успя да се съвземе. Ей Джей може да загуби за първи път от Руис, но е много ясно, че той научи много от това поражение.

А как треньорът на Джошуа похвали Кубрат - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички