Владимир Кличко към руските граждани: Наричаме ви орки, не ни вярвате и ни убивате (ВИДЕО)


Владимир Кличко към руските граждани: Наричаме ви орки, не ни вярвате и ни убивате (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

32839 0

Легендата на бокса Владимир Кличко излезе с поредно съобщение по повод конфликта Русия - Украйна. Този път той се обърна към руското общество и му хвърли тежки обвинения. По-малкият от братята Кличко ги обвини в бездействие и подкрепа към някои от действията на тяхната страна.

"Това е съобщение към руснаците. Към тези, които все още могат да мислят. С империални амбиции при инвазията в Украйна и варварството на така наречената ваша армия, посяхте омраза за вечността. Думите от управляващите са едно нещо, а тези на руските граждани са съвсем различно - там няма логика. Вие повярвахте на пропагандата и отказахте да повярвате на това, което вашите роднини и приятели от Украйна ви казваха.

Вие мълчахте за всички тези 8 години. Когато вашата страна окупира Крим и част от Донбас. Вие третирахте украинците с арогантно отношение и вярвахте, че няма такава нация. Вие споделяхте митове за някакви нацисти и други безсмислици. Вашите войници, които са ваши съпрузи или синове, сега дойдоха в Украйна. И всички вие го знаехте. Вие им звъните, питате ги как се справят тук, на мисията.

Помнете, ние нямаме нужда да бъдем освободени. Ние сме на нашата земя и градим нашата страна. Ние ще успеем. Украйна е свободна и е избрала демократичен европейски път. Ние ще се борим за нашия избор.

Днес, повече отвсякога, сме обединени и устремени към тази голяма цел. Не ние дойдохме към вашата земя. Вие убихте нашите деца. Вие бомбардирате и заличавате наши градове и домове и ги изравнявате със земята. Трябва да знаете - всеки от вас е наричан орк тук" - сподели Кличко в обръщение чрез видео.

Наскоро Владимир Кличко говори и за руските спортисти и призна, че няма нищо против тях, но и призова за големи санкции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички