Владимир Кличко: Нямам нищо лично против руските спортисти, но...


Владимир Кличко: Нямам нищо лично против руските спортисти, но...
Снимка: Getty Images

16367 0

„Това е най-голямата битка в живота ми“, заяви бившият световен шампион при най-тежките в бокса Владимир Кличко, относно войната в Украйна. Влад, който е в родината си и защитава страната от руските военни, говори за „Дейли Мирър“.

„Боксът е спорт, а това е война и мои сънародници умират.

Жени, деца, всякакви цивилни хора стават жертви на ужасяващата реалност на войната, на бомбите. Хората говорят, че това е най-важната битка в живота ми и определено са прави. Сега напълно осъзнавам колко жестока е войната.

Затова моля читателите ви, всички хора във Великобритания да подкрепят по всякакъв възможен начин Украйна. Изолацията на Русия от спортни мероприятия не е агресия. Това се прави в името на мира и спирането на войната.

Нямам нищо лично срещу въпросните спортисти, но имам много срещу агресията на руския лидер Владимир Путин и военната машина, която ръководи. Вярваме, че всички санкции, които се налагат на Русия са ключови.

Считам, че в един момент руските атлети ще попитат Путин:“Защо никой не иска да се състезава с нас“. Пак повтарям, въпросните санкции са в името на мира.“, коментира Владимир Кличко.

Множество реакции относно конфликта Русия - Украйна в спорта четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички