В луда и зрелищна битка: Антъни Джошуа наби Ото Валин, но съдиите разрешиха спора (ВИДЕО)


В луда и зрелищна битка: Антъни Джошуа наби Ото Валин, но съдиите разрешиха спора (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11122 0

Големият ден в бокса е тук! Събитие, каквото не е било виждано от години в този спорт. "Денят на Страшния съд" предлага карта от осем топ битки на ринга, като най-чакани са два от сблъсъците. Единият противопоставя Антъни Джошуа и Ото Валин, а другият ще срещне един срещу друг двама бивши шампиони - Дионтей Уайлдър и Джоузеф Паркър.

Джошуа и Валин е последният дуел от картата. Всеки от тях търси своята победа номер 27 на професионалния ринг. Още дни преди срещата много се говореше около това, че в миналото шведът е бил спаринг партньор на британеца. Нетолкова известен факт обаче е, че те са се срещали два пъти на ринга, макар и при аматьорите.

Антъни Джошуа лице в лице срещу Ото Валин

Антъни Джошуа вече е побеждавал Ото Валин два пъти... но при аматьорите

И в двата случая победител е Ей Джей. В социалните мрежи дори се появиха кадри от първата им битка, която е във финал на боксовата купа "Харингей" в "Александра Палас". Сблъсъкът е от 2010 година и определено се харесва на феновете.

Още: Антъни Джошуа обяви нокаута на годината: Десен прав, удар в тялото и десен в брадичката (ВИДЕО)

На кадрите се вижда как Джошуа е доста по-агресивен, а спорът между тях е доста агресивен, напомнящ на "старата школа". В крайна сметка въпреки това до нокаут не се стига, но след съдийско решение бъдещият световен шампион е обявен за победител.

В първия им дуел на професионалния ринг се очаква по-различен стил бокс и едва ли Джошуа ще се хвърли по този агресивен начин и днес (23.12), особено имайки предвид как протичат последните му дуели. Многинза му предричат доста тежък сблъсък с Валин.

Шведът никога не е бил нокаутиран в професионалната си кариера, а и освен това е така наречената "южна лапа". Иначе казано - левичар, който играе с обраден гард. А две от пораженията в кариерата на Джошуа са именно от такъв - Олександър Усик, който му отне титлите.

Вижте кадрите от 2010 година на мача между Ей Джей и Валик по-долу в материала. Галавечерта "Денят на Страшния съд" започва в 18:00 часа българско време. Всички мачове и цялото събитие ще могат да бъдат наблюдавани само чрез стрийминг платформата DAZN (линк към платформата). Компанията държи правата в световен мащаб, а за да можем да гледаме всички срещи, трябва да имаме абонамент и платен pay-per-view пакет. В момента има действаща промоция от над 50% отстъпка. Можете да следите галавечерта "Денят на Страшния съд" НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: Еди Хърн чака чудеса от Антъни Джошуа, обясни как е бил преобразен от новия си треньор

Треньорът на Уайлдър: Джошуа удря като никой друг, но не помня кога го видях за последно

Първият треньор на Майк Тайсън подкрепи Валин, очаква Антъни Джошуа да получи подарък за победата

"Денят на страшния съд" с Джошуа и Уайлдър: Само майстор може да познае 8-те победители - шансовете на всеки

Антъни Джошуа - Ото Валин по ТВ: Къде и кога да гледаме бокс зрелището?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички