Тримата кандидати за опоненти на Джошуа се нахъсаха - заканиха се да го бият


Тримата кандидати за опоненти на Джошуа се нахъсаха - заканиха се да го бият
Снимка: Getty Images

2187 0

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа може да се бие с Луис Ортис, Ото Валин или Джо Джойс, ако реваншът му с Александър Усик бъде отложен. Усик отне световните титли на британеца с категорична победа по точки през септември, като се очакваше в началото на тази пролет двамата да се изправят един срещу друг за втори път. Непобеденият на професионалния ринг Усик обаче замина за родината си Украйна, за да участва в отбраната на страната от военната инвазия на Русия.

Към този момент не е ясно кога Усик ще има възможност да се бие в реванша с Джошуа, което означава, че Ей Джей може да потърси друг съперник. Според медиите във Великобритания опциите пред него са три - Луис Ортис, Ото Валин и Джо Джойс. "Кинг Конг с удоволствие би приел предизвикателството да се изправи срещу Джошуа", обяви мениджърът на Ортис (33 победи - 2 загуби) Джей Хименес.

От своя страна шведът Валин (23-1) счита себе си за перфектния кандидат за съперник на Джошуа. "Аз несъмнено съм най-добрата опция. Уайлдър загуби с нокаут последните си два мача с Фюри, с когото аз изкарах 12 рунда и му се наложи да си прави 47 шева."

"Ортис бе свален два пъти от Чарлс Мартин, когото Джошуа нокаутира за два рунда. Джо Джойс може да се представи добре срещу Джошуа, но е много далеч от Усик. Единствената причина Джошуа да не избере мен е, че знае, че аз ще му нанеса третата загуба в кариерата му", написа 31-годишният боксьор в социалните мрежи.

36-годишният Джойс (13-0) също се самопредложи. "Два британски лъва в едно изцяло британско шоу в тежка категория! Това ще е огромен мач. Аз съм с висок ранкинг и непобеден. Да го направим!", написа Джойс в Туитър.

Тайсън Фюри пък се готви за своя мач срещу Дилиън Уайт, като отправи сериозна закана (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички