Трескава година очаква Тайсън Фюри, готви се за три боксови сблъсъка


Трескава година очаква Тайсън Фюри, готви се за три боксови сблъсъка
Снимка: GettyImages

1912 0

Тайсън Фюри е готов да се бие три пъти през 2023 г. срещу хора като Олександър Усик и Джо Джойс... но не и Антъни Джошуа. Фюри и Усик в момента преговарят за първия обединителен двубой с четири пояса в тежка категория, който се очаква през март. А непобеденият претендент Джойс е подготвен да се срещне с победителя, тъй като е задължителен претендент за пояса на WBO.

Това потенциално подготвя 34-годишния Фюри за трескава година с неговия промоутър - Франк Уорън, който се надява на хеттрик от двубои. Уорън написа в последната си колона в уебсайта си: "Процъфтяващата дивизия в тежка категория ще присъства силно в нашите планове през следващите 12 месеца. Върхът на списъка със задачи е финализирането на безспорния двубой с Александър Усик, който ще доминира в пролетния график. Ако Тайсън успее да победи великия украинец, тогава той сам каза, че очаква голяма вечер на "Уембли" с Големия Джо Джойс и това е битка, която бих искал да направя и която отново ще счупи рекорди на националния стадион."

Фюри не се е бил повече от два пъти за една година от 2018 г., когато се завърна в бокса. Но след като изключи възможността за пенсиониране, поне засега, Циганския крал изглежда ще бъде активен боец. 

Това ще даде надежда на феновете, че Фюри най-сетне ще се бие с дългогодишния съперник Джошуа след години на неуспешни преговори, последно през декември. Но тъй като Ей Джей е готов да се отпусне, след  две последователни загуби от 35-годишния Усик, Уорън не го вижда като място в плановете на Фюри. А ето колко е спечелил боксьорът през изминалата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички