Любопитно: Стана ясно с колко забогатя Тайсън Фюри през изминалата година


Любопитно: Стана ясно с колко забогатя Тайсън Фюри през изминалата година
Снимка: GettyImages

1855 0

Страшилището в тежка категория на световния бокс - Тайсън Фюри, се наслади на успешна 2022-ра година. Циганския крал успя да победи и в двата си мача за годината, но в същото време е отбелязал и сериозна парична печалба, твърди talkSPORT.

Според изданието световният шампион е спечелил 25 милиона паунда за победата си над Дилиън Уайт през април на "Уембли", който си тръгна от разочароващата си първа битка за световната титла с 5,5 милиона паунда.

Циганския крал е заработил малко по-малко от 21 милиона паунда за доминиращата си победа над Чисора, който "кешира" 2 милиона паунда след битката на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Като се тегли черата ставя ясно, че Фюри е заработил около 46 милиона за календарната 2022-ра, като бележи прогрес от 13 милион в своите печалби в сравнение с 2021-ва. Като цяло, според най-различни информации, в момента нетните активи на британеца се равняват на близо 70 милиона паунда.

Сега Фюри има голямо желание да се изправи срещу украинеца Олександър Усик в историческа битка, която да обедини поясите в тежка категория. Все още нищо не е официално, но се очаква зрелището да се проведе през първото тримесечие на 2023-та година. Преговорите напредват бързо и се смята, че сблъсъкът ще бъде доходоносен и за двамата бойци.

Промоутърът на Фюри - Франк Уорън, предположи, че сблъсъкът ще се състои в началото на март и очакването вече се засилва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички