Може ли Франсис Нгану да спре Тайсън Фюри? Един е начинът, по който "Хищникът" да шокира боксовия свят (ВИДЕО)


Може ли Франсис Нгану да спре Тайсън Фюри? Един е начинът, по който "Хищникът" да шокира боксовия свят (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3164 0

Франсис Нгану напусна UFC преди да успее да изпълни мечтата на всеки ММА фен за битка с Джон Джоунс. А в периода, в който "Боунс" се подготвяше да направи скок в тежка категория, боецът, известен като "Хищникът", унищожаваше опонентите си и стана шампион на UFC в тежка категория.

За съжаление, когато Джоунс стана достъпен за бой, Нгану напусна едно от най-големите събития, които спортът можеше да предложи, след като Дана Уайт не успя да изпълни няколко от неговите изисквания. Тогава идеята за боксов сблъсък стана реалност и тази събота той ще се изправи срещу шампиона Тайсън Фюри.

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

Изкачването на Франсис Нгану до върха в UFC

Страхотният пробив за "Хищника" дойде след поражения от Дерик Люис и Стипе Миочич с единодушно съдийско решение. След това камерунско-френският боец наниза четири победи с нокаут в първия рунд.

Той премина през много упорити бойци и нокаутьори като Къртис Блейдс, Кейн Веласкес, Жуниор дос Сантос и Жаирзиньо. По този начин успя да си осигури реванш с Миочич, който защитаваше титлата си след трилогия си с Даниел Кормие.

Емблематичният американец обаче не успя да се справи с коравия Нгану и отстъпи трона си. Тогава напусна и последното съмнение, че най-големият удар в MMA принадлежи на Нгану. Тогава "Хищникът" доминира и над добрия Сирил Гейн, въпреки че той напусна UFC след само 14 битки.

Може ли да се случи сензация и Нгану да нокаутира Тайсън Фюри?

Що се отнася до битката му с Тайсън Фюри тази събота е ясно кой ще управлява темпото в двубоя. Това е човекът, който знае всички тайни на бокса. Въпросът е дали бившият шампион на UFC ще успее да стигне до опонента си, за да нанесе няколко мощни удара и да има шанс за изненадващ нокаут.

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

Преживявайки 10 рунда на бокс, съпътствани с финтове, удари и клинчове на Фюри, то за Нгану времето на изчакване може да е фатално. Анализаторите смятат, че в някакъв момент преди средата на двубоя той ще се опита да намали дистанцията и да влезе с едно от мощните си крошета. Това ще е единственият начин, чрез който да опита да шокира света.

И това като много други спортни събития ще бъде в Саудитска Арабия, като Нгану вече хвърли сериозни закани към съперника си. Кога, къде и от колко часа може да следите двубоя - вижте в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички