ТОП 5: Най-добрите победи на Джърмейн Франклин преди мача му с Джошуа (ВИДЕО)


ТОП 5: Най-добрите победи на Джърмейн Франклин преди мача му с Джошуа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5750 0

Остават дни до най-големия боксов мач до момента през 2023-та година. Антъни Джошуа се завръща на ринга и ще има за съперник американеца Джърмейн Франклин. Той не е толкова популярно лице за широката аудитория, колкото е британецът, но една от причините за това е прекъсването му от две години и половина, което направи, докато бе в много добра форма.

Най-важните победи в кариерата на Джърмейн Франклин

Джърмейн Франклин може да се похвали с много добра персонална статистика - той е спечелил 21 срещи и е загубил само веднъж. Цели 14 от успехите му пък са дошли след нокаут. Кои победи в кариерата на 29-годишния боксьор могат да се считат за най-важни, след като стана професионалист през 2015-а година?

Джърмейн Франклин срещу Дешон Дженкинс

Датата е 4-ти април 2015-а година. Това е първият двубой на Франклин като професионален боксьор. На 21 години той се изправя срещу сънародника си Дешон Дженкинс, за когото това също е дебютна среща. И докато Дженкинс остава само с този двубой в професионалната си кариера, то Франклин тепърва започва с този технически нокаут, с който печели.

В срещата не останаха съмнения кой е по-добър и тя приключи бързо. Още в първия рунд дойде нокаутът. Дженкинс бе повален на два пъти - първо чрез кука с лявата ръка, а вторият след комбинация ляв-десен, която приключи срещата (можете да видите нокаута на Франклин срещу Дешон като първи във видеото по-долу).

Джърмейн Франклин срещу Ридел Букер

През 2019-а година Франклин записва общо три успеха, но два от тях са изключително важни и мнозина ги определят като най-ключовите в кариерата му. Първият от тях е срещу Ридел Букер.

Битката бе срещу тогава 38-годишния ветеран и бе дебют за Франклин по националната телевизия. Джърмейн не успя да запише нов нокаут в кариерата си, но остана непобеден след категорично единодушно съдийско решение 98-92, 99-91 и 98-92.

Джърмейн Франклин срещу Джери Форест

Това е и втората от въпросните важни победи. С нея даде заявка пред света на бокса. Любопитното е, че самият Джери Форест се би съвсем наскоро (2022-ра година) с най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, като родният състезател надделя след съдийско решение.

И в срещата на Франклин с Форест не се стигна до нокаут, но тук победата бе още по-трудно постигната. Съдиите не бяха единодушни, а Джърмейн надделя след 97-93, 95-96, 97-93.

Джърмейн Франклин срещу Родни Мур

Този двубой е по-необикновен за Фраклин, тъй като идва след прекъсване от над две години и половина. То се дължи на мениджърски проблеми. Първият опонент след тази пауза е на 7-и май миналата година.

Това е Родни Мур, а чрез успеха над него Франклин си осигурява и възможността да се срещне с Дилиън Уайт само половин година след това. Фраклин изглежда много остър и не оставя шансове на Мур, като печели след технически нокаут в петия рунд. След срещата той споделя, че е много щастлив от завръщането си на корта.

КОЙ Е ДЖЪРМЕЙН ФРАНКЛИН?

Джърмейн Франклин срещу Дилиън Уайт

Сблъсъкът на Джърмейн Франклин с Дилиън Уайт е единствената загуба в професионалната му кариера. Въпреки това попада сред "важните му успехи", тъй като това бе първи мач от подобен калибър и именно той му отвори вратите към още по-голям дуел срещу Антъни Джошуа.

Франклин допусна поражение, но се представи по много силен начин срещу Уайт и накрая загуби след съдийско решение. След гладиаторски 12 рунда съдиите отсъдиха: 115-115, 112-116, 112-116 за Уайт.

Сега за американеца предстои дуел с бившия световен шампион. Ще можете да следите Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички