Тервел Пулев все още няма начертан план за 2020 г., но не изключи нов мач в България


Тервел Пулев все още няма начертан план за 2020 г., но не изключи нов мач в България
Снимка: БГНЕС

1756 0

Тервел Пулев бе избран за Спортист номер 1 за месец декември. Българският боксьор спечели интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория след успех над американеца Дешон Уебстър в 12-рундова битка след единодушно съдийско решение.

"Радвам се за тази награда. Не, изобщо някакви такива норми, нормативи за изпълнение нямаме. Имаше хора, които недоволстват и казват, че играя с по-слаби противници - това беше един начин, да вляза в професионалния бокс, да се адаптирам, това е различен спорт, да свикна. Мачът декември месец доказа, че пътят е бил правилен, така че нямам конкретно зададена цел колко мача да изпълним, въпросът е чисто спортно-технически нещата да се случват - тогава означава, че задачата е правилно направена“, започна той.

Самият Тервел не знае още какво го чака през 2020 г. на боксовия ринг. „Все още нямаме конкретен план за 2020, ние трябва да сме подготвени, когато има нещо конкретно, ще го разберете и вие. Доколкото знам се водят преговори между брат ми и Джошуа, повече не мога да кажа, защото това са неща, които не са уточнени. Няма такова нещо относно мач през март. Не е малка вероятността следващият ми мач да е в България. Защо не и в друг град, да речем на морето през лятото? Има толкова хубави зали“.

А кога Пулев ще получи шанс да се бие за световната титла в полутежка категория вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички