Тервел Пулев: Кубрат Пулев представи цяла България, това е като полуфинала на САЩ '94


Тервел Пулев: Кубрат Пулев представи цяла България, това е като полуфинала на САЩ '94
Снимка: Gulliver/Getty Images

3082 0

Тервел Пулев смята, че неговият брат Кубрат е показал мъжка игра и се е представил достойно в мача си за световната титла срещу Антъни Джошуа. Тервел направи паралел между боксовия сблъсък и полуфиналите на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, когато България стана 4-та в света.

"Важното е да се погледне обективно. Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух, не се предаде. Въпреки двата нокдауна. Кубрат представи цяла България. Това е като полуфинал на световното 94-та. Независимо, че загуби, той стигна това ниво и както видяхме игра почти целия мач", заяви Тервел в ефира на NOVA.

КУБРАТ ПУЛЕВ СПИРА С БОКСА?

"Професионалният бокс в хода на мача има развитие за разлика от олимпийския. Тук с настъпването на умората, се променят много неща. Има и тежки нокдауни и нокаут. Радвам се че моят брат игра мъжки. Показа на всички, че не само може да стои зад клавиатурата, а и че действа", добави още той.

"Кубрат има подкрепата от много голяма част от България. Има смел начин на говорене , заради което дразни много хора. Спомняме си, че много недолюбваха Стоичков заради поведението му. Тези хора са големи именно заради това, което са като личности", коментира Тервел.

Междувременно Кубрат Пулев посочи кой футболист би искал да бъде (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички