6 години по-късно: Пулев реагира по идентичен начин на първия нокдаун от Джошуа (ВИДЕО)


6 години по-късно: Пулев реагира по идентичен начин на първия нокдаун от Джошуа (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

6699 0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев така и не съумя да осъществи голямата си професионална мечта, а именно да спечели световната титла в тежка категория.

Кобрата получи два шанса - през 2014 година срещу Владимир Кличко и през 2020 година срещу Антъни Джошуа, но и двата двубоя завършиха по идентичен начин - с нокаут в полза на опонентите на българина. Това обаче не е единствената прилика между двата двубоя. 

Както е известно, през 2014 украинецът спечели с нокаут в 5-ия рунд, което се оказа и първата загуба на Пулев на профи ринга. Един от впечатляващите моменти обаче дойде още в първия рунд, когато Кличко нанесе жесток удар по лицето на Кубрат и го прати в нокдаун в самото начало.

Тогава Кобрата се изправи, застана на един крак и се изплези - постъпка, която бе счетеназа крайно неуважителна както от Влад, така и от хиляди фенове на бокса. 

В този момент Пулев се опита да демонстрира, че изобщо не е наранен и да окаже психическо влияние на Кличко, че няма да се предаде лесно. Пулев обаче беше скъсан от критики за действията си, а това озвери самият Кличко, който не остави на българина да диша до самия нокаут. И нещо подобно се случи и срещу Джошуа по време на двубоя им в зала "Уембли". 

В третия рунд Ей Джей осъществи свирепа атака срещу Пулев, в която му нанесе тежки удари в главата. Вместо да потърси по-добра защита в този момент, Кобрата се опита да стигне до клинч, а в същото време се усмихна широко и извика към феновете, отново демонстрирайки, че не се чувства наранен.

Секунди по-късно той изпадна в нокдаун и дори коментаторите на боксьора от САЩ бяха категорични, че мачът е трябвало да бъде прекратен в 3-ия рунд

Феновете на бокса веднага изригнаха срещу Пулев и в Twitter заваляха много критики към демонстративното поведение на Кобрата. И в двата мача обаче той целеше да покаже само едно - че не е наранен. Това разкри и човек от лагера на Кличко, според когото Пулев обича да психо-игрите, когато е на ринга. 

Ето видео и от двете ситуации: 

И от първия нокдаун на Джошуа: 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама