Ще спре ли Кубрат Пулев с бокса след загубата от Джошуа?


Ще спре ли Кубрат Пулев с бокса след загубата от Джошуа?
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

12448 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев и от втория път не успя да сбъдне мечтата си и да се превърне в световен шампион в тежка категория. След като преди 6 години бе нокаутиран от Владимир Кличко, в събота вечер същото се случи и срещу Антъни Джошуа.

Голямата разлика е, че Кобрата вече е на 39 години и много трудно, дори невъзможно, отново би стигнал до шанс за битка за световната титла. По-рано от от сайта essentiallysports.com дори прогнозириха, че при загуба от Ей Джей Кубрат може и да се откаже от бокса.

Убийственият нокаут, който прекърши Пулев и голямата му мечта (ВИДЕО)

"Пулев е един от най-добрите боксьори в тежка категория през последното десетилетие. Това може да е последният опит на 39-годишния мъж за голяма битка за титлата, така че този път залогът е изключително голям. Пулев е може би по-голяма заплаха от това, което беше Анди Руис за Джошуа", написа авторът на материала.

"Тази битка ще бъде интересна, тъй като Пулев вероятно ще се оттегли, ако този опит не се получи. Джошуа е ясен фаворит, но той показа тенденция да има пропуски в големите битки", пише още essentiallysports.com.

Самият Кубрат изобщо не е коментирал тази тема и не е ясно той какви бъдещи планове има. Не е изключено да има още няколко битки, които да са и в България, за да зарадва родните фенове. Такава прогноза бе направена в Германия. Тук, пък неведнъж се е спекулирало, че след края на боксовата му кариера може да се отдаде на политическа такава. Дали това ще се случи - предстои да разберем.

Тъй като това може да се окаже последният дуел на Кобрата за световна титла, като може да преживеете случилото се на ринга в нашия фото разказ: Пулев - Джошуа: Историята на битката в СНИМКИ (последвайте линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички