Как Джошуа тактически надигра Пулев: Анализ на мача по рундове (ВИДЕО)


Как Джошуа тактически надигра Пулев: Анализ на мача по рундове (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

6164 0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев получи множество тежки удари по време на двубоя с Антъни Джошуа за световната титла, което в крайна сметка доведе и до неговата загуба. За да се стигне до серията от точни попадения на британския шампион обаче се крие отлична тактика, изпълнена до съвършенство в рамките на целия двубой.

В платформата за видеосподеляне YouTube се появи 6-минутен анализ на срещата по рундове, който много точно пресъздава какво точно се случи в двубоя от тактическа гледна точка. И какво всъщност загуби мача на Кобрата в Лондон.

КУБРАТ ПУЛЕВ СПИРА С БОКСА?

В началото на двубоя се забелязаха на пръв поглед странни движения с ръцете от страна на Ей Джей, които на практика се оказаха много добре изигран тактически ход. С него Антъни провокира гарда на Кубрат, който се отличава с това, че е твърде разтворен и често остава пролуки за попадения.

Именно през гарда на Кобрата Джошуа на няколко пъти успя да вкара удари, показвайки, че българинът е твърде открит за бързата ръка на британеца. Друг много важен момент в срещата бе при ъперкътите на Джошуа, които се оказаха може би най-важният му удар за мача. При тях Кубрат изпадна в глуха защита и просто бездействаше, позволявайки на Антъни да му вкарва по 3-4 последователни удара под брадичката.

АНТЪНИ ДЖОШУА: СГОТВИХ СИ "КОБРА" (ВИДЕО)

Джошуа успя да контролира тактически срещата през всичките девет рунда, като това му позволяваше сам да си избира кога да атакува и кога да е по-пасивен на ринга. Подробен анализ на срещата вижте във видеото по-долу.

След първия нокдаун Кубрат Пулев реагира по същия начин, по който го стори и при нокдауна от Владимир Кличко преди 6 години (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички