Тервел Пулев: Кубрат не изпълни тактическите указания срещу Джошуа


Тервел Пулев: Кубрат не изпълни тактическите указания срещу Джошуа
Снимка: Gulliver/Getty Images

6139 0

Братът на Кубрат Пулев - Тервел, заяви, че Кобрата не е изпълнил предварителните тактически указания за двубоя, което на практика е довело до поражението в битката за световната титла. Според Тервел неговият брат е допуснал няколко грешки, но най-големият проблем за Кубрат е бил в тактически план.

"В тактическо отношение, той имаше по-различна тактика. Не си спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки. По други показатели не можа да се конкурира с AJ, като бързината", смята Тервел Пулев. "Относно тактиката, бяха много грешките. Имаше разбор на играта на Джошуа на базата, на която трябва да се направи тактика. Бяхме гледали много. Коментирахме слабите му места.

КАК ДЖОШУА ТАКТИЧЕСКИ СМАЗА ПУЛЕВ: АНАЛИЗ НА МАЧА ПО РУНДОВЕ (ВИДЕО)

Треньорът от Щатите, с който работи Кубрат, много точно определи какво да прави. Кубрат не успя да противодейства. Това е боксът. Не е футбол. Кубрат получи удари и съответно загуби мача. Не игра добре. Не че Джошуа бе нещо великолепно. Ако беше изпълнил тактическите указания...", отбеляза братът на Кобрата пред NOVA.

Тервел също така сравни Кубрат с Христо Стоичков и направи паралел между мача с Джошуа и полуфиналите на САЩ '94 (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Мит или истина: български вратар оставя трайна следа в Байерн Мюнхен?

След като SportLive.bg представи повече подробности около кариерите на едни от най-изявените футболисти...

Реклама

Най-четени новини


виж всички