Тактически анализ: Ще успее ли Кобрата да парира любимия удар на Чисора (ВИДЕО)


Тактически анализ: Ще успее ли Кобрата да парира любимия удар на Чисора (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2706 0

Кубрат Пулев се изправя срещу Дерек Чисора в повторение на титаничния сблъсък от 2016 г. Тогава българинът победи с 2:1 съдийски гласове, а в неделя британецът ще търси отмъщение в "02 Арена" в Лондон. 

Английското предаване "Talking Tactics" бе посветено на предстоящия двубой. В него участие взе бившият професионален боксьор в супертежка категория Бари Джоунс. Боецът разкри тактиките на двамата и сподели с какво Кобрата превъзхожда противника си.

"Двамата може би са забавили рефлексите си малко, но ако оставим настрани това, смятам че атаката ще наподобява много предишния двубой", започна Джоунс.

ЗРЕЛИЩЕТО ПУЛЕВ - ЧИСОРА: БОКС НА СВЕТОВНО НИВО, НО С ИЗЯВЕН ФАВОРИТ!

Кубрат има необичайна позиция за стандартите на тежка категория - винаги стои високо на пръсти и държи ръцете си горе. Неудобен е да влезеш в близък контакт с него, нали?

"Да. Източноевропейците използват левите си ръце като вид прът. Изглежда сякаш е ясно защо е там и мислим, че се целят за удар, но всъщност той те отблъсква. Усещаш, че не можеш да пробиеш под или около него и те държи неутрализиран, докато опонентът настройва позицията си, да те удари с дясната си ръка. 

Когато държи такава позиция, първото нещо, за което се сещаш е да финтираш, но Чисора не го правиш. Какво ще стори тогава? Ще се снижи, но ще трябва да внимава.

Ако реши да действа така, ще пусне най-ефективния си удар, който е десен вертикален удар над ръката на съперника. Още щом види това обаче, Пулев най-вероятно ще се дръпне назад и всичко ще пропадне. 

Именно този вертикален удар над ръката на опонента е най-успешният такъв в кариерата му. През годините сме виждали позицията в близост до въжетата като предпочитана от него пред центъра на ринга. Срещу Пулев обаче това не беше много ефективно. Покажи ми какво той прави, че да поддържа толкова добра дистанция в такъв случай.

Пулев е търпелив човек. Аматьорите не се интересуват от това, тях ги вълнува публиката. В цялата си кариера Пулев няма много гръмки разигравания. За него е важно да победи. Той не се интересува от това как ще застане противникът. 

Ще пробва да те нарани, докато се пазиш. Той ще те удря, докато те принуди да направиш нещо. Когато понечиш да го сториш, той вече ще е направил крачка назад, за да нанесе попадение. Много техничен боксьор е", допълни бившият шампион на WBO (цялото видео е под статията) 

Как да гледаме Кубрат Пулев срещу Дерек Чисора? 

Голяма част от феновете на бокса у нас имат все още надежда, че българска телевизия ще излъчи битката между двамата. Това обаче няма да се случи, а единственият начин да гледаме Пулев - Чисора е през стрийминг платформата DAZN (линк за платформата тук!). 

Гигантът в стрийминга на спортни продукции ще излъчи цялата галавечер в Лондон в събота (09.07). Освен това е осигурен коментар на български за родните зрители. Галавечерта ще е налична още на английски и испански. Телевизионните битки от събитието започват в 21:00 часа българско време, а мачът на Кубрат и Чисора е последен в програмата. 

Всеки, който няма как да гледа галавечерта, може да следи пълна информация, последни новини и мачът Кубрат Пулев - Дерек Чисора НА ЖИВО в Sportlive.bg 

Видео от всичко интересно на кантара преди големия сблъсък

Всичко за мача Кубрат Пулев - Дерек Чисора четете в SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички