Таков: Кубрат изкара коронавирус и това повлия на представянето му срещу Джошуа


Таков: Кубрат изкара коронавирус и това повлия на представянето му срещу Джошуа
Снимка: БГНЕС

4556 0

Треньорът по бокс Михаил Таков, който помага в подготовката на Кубрат Пулев преди мачове, потвърди, че българската звезда в тежка категория е изкарал коронавируса. Той не пожела да уточни кога точно се е случило това, тъй като Пулев не желаел с това да се оправдава за загубата си от Антъни Джошуа в битката за световната титла.

Таков обясни, че Кубрат е изкарал вируса като една настинка. Заради него боксьорът ни не е тренирал пълноценно 3 седмици. Според треньора щабът на Кобрата не е обмислял дори ново отлагане на мача, тъй като при отлагане битката вероятно е щяла да се провали.

"Когато излезе един човек, който от 3 седмици не е играл с ръкавици, е друго. Шапка му свалям на Кубрат", каза Таков и продължи: 

Ако беше се отложил мачът, такъв мач нямаше да се състои. Нямаше никаква възможност за отреагиране – отлагане на мач заради нарушена подготовка", заяви той пред БНТ и обясни, че болестта е оказала влияние върху физическата подготовка. Освен това, преди мача с Джошуа Пулев не е правил спаринги, по думите на треньора.

Както е известно, Sportlive.bg разкри, че ако Пулев се беше отказал от двубоя за титлата в събота вечер, Еди Хърн и компания нямаше да му дадат трети шанс, тъй като това е било заложено в договора между двете страни.

По всяка вероятност това е оказало сериозно влияние на решението на Кобрата да се бие, въпреки че не е бил в най-добрата си форма. 

Таков припомни какво е било положението с Григор Димитров, когато също се зарази с COVID-19 – почивка, тренировки и чак след два месеца мач.

"Той не можа да влезе и да се раздаде на 100%", заяви боксовият треньор по адрес на Пулев. А какво вижда Тервел Пулев сред причините за загубата на брат му вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички