Таков: Кубрат искаше да зарадва публиката и това го сковаваше


Таков: Кубрат искаше да зарадва публиката и това го сковаваше
Снимка: БГНЕС

1641 0

Отговорността пред родната публика е повлияла на представянето на Кубрат Пулев в мача срещу Хюи Фюри. Тя е сковала на моменти българския боксьор. Такова мнение изрази Михаил Таков - дългогодишен треньор на Кубрат и брат му Тервел.

"Нормално е, че имаше лека несигурност. Той много искаше да зарадва публиката, особено след победите на Спас Генов и брат му. Надяваше се да повали съперника преди 12-ия рунд и в дадени моменти това го сковаваше. Когато играеш пред многобройна родна публика и много телевизионни зрители, чувството на отговорност започва да натежава и да променя някои детайли от играта", заяви Таков пред bTV.

"Можеше и още по-добре. Това обаче е голям успех за него. По-добре грозна победа, отколкото красива загуба, защото ти вдигат ръката и вървиш нагоре. Залогът беше голям - или ставаш официален претендент, или излизаш от десетката", посочи специалистът.

ХЮИ ФЮРИ: АКО НЕ БЕШЕ АРКАДАТА, НЕ БЯХ ДАЛЕЧ ОТ ПОБЕДАТА

"Удовлетворен съм от това, което видях. В залата дойдоха 15 000 зрители, гвоздеят на програмата бяха мачовете на двамата братя. Може би най-голямото шоу в бокса у нас тази година", каза още Таков.

Припомняме, че след година и половина без мачове Кубрат Пулев се върна на ринга с победа над Хюи Фюри. Тя дойде след единодушно съдийско решение. Сега българинът ще трябва да се бие със звездата в тежка категория Антъни Джошуа, а залогът е световната титла на IBF.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички