Тайсън Фюри предизвика Антъни Джошуа да се бият за световната титла в бокса (ВИДЕО)


Тайсън Фюри предизвика Антъни Джошуа да се бият за световната титла в бокса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1427 0

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри предизвика бившия световен шампион Антъни Джошуа да се боксира срещу него в мач за световната титла. Макар и Ей Джей да загуби шампионските си пояси, Фюри дава шанс на сънародника си да се бие за пояса на WBC.

Както е известно, Антъни Джошуа не успя да си върне шампионските пояси в тежка категория, след като загуби и реванша срещу Олександър Усик. Тайсън Фюри веднага се завърна от "пенсия" и предизвика Усик да се бият в мач за определяне на абсолютния шампион в тежка категория през декември, но украинецът заяви, че няма да се бие повече тази година.

В неделя Тайсън Фюри обяви, че няма да чака Усик и в понеделник ще разкрие следващия си съперник. Циганския крал спази обещанието си и днес обяви името на потенциалния си следващ опонент на ринга, освен ако Джошуа не откаже поканата за мач от Фюри.

"Антъни Джошуа, знам, че ти загуби от Олександър Усик и в момента си без шампионски пояс, затова искам да ти дам възможност - да се биеш с мен за шампионския пояс на Световния боксов съвет в тежка категория. Ако си заинтригуван, ще се бием в Битката за Британия. Ако не си, ще избера друг опонент", каза Фюри във видеообръщение в социалните мрежи.

На този етап Антъни Джошуа не е коментирал изявлението на Фюри. Това обаче изглежда като отлична възможност за Ей Джей да докаже, че не е приключил с големия бокс и може отново да се завърне на световния връх в тежка категория, побеждавайки непобедения до момента Тайсън Фюри.

Още новини за бокс четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички