Антъни Джошуа няма да остави "пенсионера" Тайсън Фюри да пие и мързелува


Антъни Джошуа няма да остави "пенсионера" Тайсън Фюри да пие и мързелува
Снимка: Getty Images/Guliver

4987 0

Боксовият хегемон от последните години в тежка категория Антъни Джошуа се закани, че няма да остави Тайсън Фюри да приключи боксовата си кариера без да е премерил сили с него. Ей Джей, който сензационно загуби шампионските си пояси от Олександър Усик през есента, ще има реванш срещу украинеца това лято, а след това планира битка именно с Фюри.

Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт с брутален ъперкът, с който запази шампионския си пояс на Световния боксов съвет (WBC). Циганския крал обаче заяви, че това е последната му битка, слизайки от ринга непобеден. Все пак Тайсън си остави "вратичка" за връщане към бокса, а Антъни Джошуа смята, че разполага с "ключа", който да качи Фюри отново на ринга.

Сблъсъкът Джошуа - Фюри, за който всички в бокса бленуват

Открай време Джошуа и Фюри напират за обединителен мач помежду им, след който да се определи абсолютния шампион при най-тежките. До такъв сблъсък обаче така и не се стигна, защото и двамата боксьори трябваше да защитават поясите си срещу задължителни претенденти, а загубата на Ей Джей от Усик усложни още повече ситуацията. Британецът обаче е уверен, че ще си върне поясите от Усик и ще може да се изправи срещу Фюри.

Джошуа първо трябва да си върне поясите от Усик

"Ако Фюри изгледа победата ми и реши да се върне на ринга, ще можем да изкараме много пари. Но преди всичко трябва да премина през Усик, който е изключително опасен противник", заяви Джошуа, който е категоричен, че е фокусиран изцяло върху предстоящата битка, но мисли и за най-голямата си цел в бокса - спечелването на всички шампионски пояси в тежка категория.

"Пенсионирането на Тайсън Фюри не ми изглежда така сякаш се е отказал изцяло от спорта и ще се отдаде на мързел и пиене. Смятам, че той все още иска да се бие и ще го направи, ако му бъде отправено правилното предложение", добави Ей Джей. Промоутърът на британеца - Еди Хърн, също загатна за боксов сблъсък между Джошуа и Фюри (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички