Тайсън Фюри: Казвам ви истината, само истината и нищо друго освен истината


Тайсън Фюри: Казвам ви истината, само истината и нищо друго освен истината
Снимка: Getty Images

3774 0

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри за пореден път потвърди, че слага край на кариерата си, след като победи сънародника си Дилиан Уайт през уикенда.

Циганския крал нокаутира претендента пред 95 хиляди зрители на "Уембли" и по този начин продължава да няма загуба на професионалния ринг, но за съжаление на феновете, той приключва с бокса едва на 33 години.

"Казвам ви истината, само истината и нищо друго освен истината - приключих. Както е казал великия римски лидер - винаги ще има с кого да се биеш. Кога е достатъчно? Щастлив съм, здрав съм, все още съм с акъла си, все още мога да говоря. Имам красива жена, шест деца, имам безброй пояси, много пари, успех, слава, популярност - защо да продължавам? Боксът е много опасен спорт. Може да те свалят с един удар, както видяхме в събота, един нещастен удар и може повече да не се изправиш", коментира Фюри пред журналисти Пиърс Морган.

"Приключвам, докато съм на върха. Ще бъде едва вторият боксьор в историята на тежка категория, който приключва като непобеден световен шампион. Много съм щастлив от това, което постигнах. Не си заслужава. Имам да отглеждам четири малки деца и две по-големи, от десет години обикалям света, за да се боксирам. Кога ще отделя време да бъда баща, съпруг, брат, син? Имам нужда от време за себе си. Дадох всичко от себе си, в бокса съм от 20 години, 14 в професионалния", допълни британецът, който има 32 победи (23 нокаута) и 1 равенство на сметката си.

Вижте още:

Дилиън Уайт: Фюри победи нечестно, искам реванш!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички