Тайсън Фюри би се завърнал на ринга за само един конкретен сблъсък


Тайсън Фюри би се завърнал на ринга за само един конкретен сблъсък
Снимка: Getty Images

24061 0

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри за пореден път доказа, че е вероятно най-добрият боксьор в тежка категория. В ранните часове на неделя Циганския крал нокаутира Дилиън Уайт в битка, която бе показно за това как се провежда боксов мач при най-тежките.

Още преди мача с Уайт Тайсън Фюри бе категоричен, че това ще бъде последният му мач на ринга. След победата Фюри заяви, че трябва да си спази обещанието и да се оттегли от бокса, но спомена и едно "може би". Това даде надежда на боксовите фенове, че отново ще го видят на ринга.

Тайсън Фюри иска всички шампионски пояси в тежка категория

От изказванията на Фюри и хора от неговия антураж става ясно, че Фюри е разочарован, че така и не стигна до обединителен мач за всички шампионски пояси в тежка категория. В продължение на две години британецът искаше да се изправи срещу притежателя на останалите четири пояса Антъни Джошуа, но това така и не се случи.

Фюри трябваше да изиграе три мача с Уайлдър, докато в същото време Джошуа трябваше да се изправи срещу задължителния претендент Олександър Усик. Украинецът обаче шокира Ей Джей и го победи, а сега се очаква реванш между двамата.

Джошуа или Усик - единствените двама боксьори, които могат да върнат Фюри на ринга

Тайсън Фюри е готов да се бие в обединителен мач, независимо дали това ще бъде срещу Джошуа или Усик, но едва ли ще се качи на ринга за мач, в който отново да защитава пояса на WBC. Това се подразбира и от изказване на неговата съпруга Парис, която признава, че Фюри е останал много разочарован от това, че не се е провел обединителен мач.

"От дъното на сърцето ми не вярвам, че повече няма да се бие. Бих искалa да се оттегли. Вече няма какво повече да доказва. Няма какво да спечели, ако се бие отново и отново. Единственото нещо, което не успя да направи, не по негова вина, беше обединителен мач. Съперниците не искаха да се бият с него. Ако подобен обединителен мач не се случи, не вярвам, че той ще се завърне", каза жената на Тайсън Фюри.

Самият Тайсън Фюри пренебрегна Мохамед Али и Майк Тайсън и се провъзгласи за най-добрия боксьор в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички